Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov. V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov. Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm.
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

PALÁRIKOVO  27. 9. 2024 - Na našej škole sa konalo netradičné podujatie, pri ktorom museli spozornieť nielen obyvatelia obce, ale aj širokého okolia napísala nám k rekordu pani riaditeľka Ing. Katarína Malíková. Naša Základná škola s materskou školou Karola Strmeňa v Palárikove v spolupráci s občianskym združením Fitmamaness zorganizovali 24 - hodinový beh. V piatok pred 8:00 skončili prípravy, ktoré trvali niekoľko týždňov a o 8:15 mohli organizátori pustiť na trať najmenších žiakov a žiačky školy. Podstatou behu bolo, že počas 24 hodín musel byť stále na trati bežec a to vo dne i v noci. Súčasťou behu bolo aj pokus o slovenského rekordu v počte zabehnutých kilometrov pre deti do 6 rokov. 

Počas toho ako deti nepretržite na dráhe za miestnou školou prekonávali meter za metrom, nasledovalo slávnostné otvorenie behu. Na toto otvorenie prijali pozvanie slovenské atlétky bežkyňa Dana Janečková a Mária Katerinka Czaková štvornásobná slovenská olympionička v chôdzi. Obe športovkyne sa prihovorili deťom a následne si s nimi aj zabehali. Nechýbalo fotenie ani autogramiáda.

Deti sa na dráhe striedali počas celého dňa až do 16:00 hod. Následne prišli na rad dospelí, a veru, zahanbiť sa nenechali. Od piatka 16:00 do soboty 8:15 sa behalo pod umelým osvetlením, pričom sa na dráhe postupne vystriedalo 166 bežcov. Motivácia bola pre každého iná. Niekto sa pripravoval na súťažné preteky, iný si prišiel iba zašportovať. Podstata bola pre každého rovnaká, a to zvýšiť záujem o šport u detí, čo sa určite podarilo.

V konečnom sumáre boli čísla naozaj neuveriteľné. Ustanovujúci slovenský rekord pre počet zabehnutých kilometrov za 3 hodiny detí do 6 rokov je 132,25 km a počet účastníkov v tejto kategórii bol 129.  Počet  detí zo všetkých ročníkov školy bol 420

Celkovo sa na behu podieľalo 30 organizátorov a dovedna sa rekordu zúčastnilo 586 bežcov, ktorí odbehli 1.189,75 km, teda napríklad vzdialenosť z Palárikova do Kodane. Latka bola nastavená vysoko a organizátori ukázali, že aj v dedinke, akou je Palárikovo, sa niečo také nezvyčajné dá zorganizovať. Počas ďalších rokov sa budeme snažiť, aby bola úroveň tejto nevšednej akcie ešte vyššia. Zároveň sa chceme poďakovať všetkým sponzorom za ochotu pomôcť dodala na záver pani riaditeľka.

Náš pohľad na toto podujatie je takýto. V Palárikove zdokumentovali svoju akciu kvalitne. Rozhodli sme sa preto vytvoriť dva zápisy do Knihy slovenských rekordov, a to aj vzhľadom na to, že takýchto základných škôl s materskou školou sú na Slovensku desiatky a podľa vzoru rekordu ho môžu prekonávať.

1. rekord za 3 hodiny detí do 6 rokov odbehli 132,25 km, počet účastníkov bol 129.

2. škôlkári, žiaci základnej školy, rodičia a partneri podujatia odbehli za 24 hodín na bežeckom ovále vzdialenosť 1.189,75km. Počet účastníkov podujatia bol spolu 586 bežcov a z toho 420 detí.

Blahoželáme a do Palárikova tak poputujú dva certifikáty. 

 beh1

beh4

beh6

beh7

beh8

beh9

beh10

beh11

FOTO: © SLOVENSKÉ REKORDY/archív organizátora rekordu

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie textov a fotografií zo zdrojov webstránky slovenskerekordy.sk bez predchádzajúceho písomného súhlasu autora je porušením autorského zákon

Tuesday the 22nd. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.