Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Liptovskí majitelia gastroprevádzok sa zapoja do iniciatívy „Sme v tom spolu“. Podnikatelia chcú upozorniť na polarizujúci sa spoločnosť, útoky na zdravotníkov, pandémiou postihnutý gastrosektor a turizmus. Richard Tomáš a Štefan Dohňanský, ktorí viac ako dekádu podnikajú vo vyhľadávanom turistickom regióne, prevažne v gastronómii a pohostinských službách, chcú podporiť iniciatívu #Smevtomspolu.

Iniciátori sa zhodujú, že gastro a turizmus sú pandémiou jedno z najviac postihnutých odvetví. „Napriek tomu, že sme v súvislosti s pandémiou najrizikovejšou skupinou, tak na naše výzvy o nedostatočnej pomoci a hroziaci krach tisícov reštaurácii zostávajú zo strany kompetentných nevypočuté,“ hovorí Richard Tomáš.Podnikateľ dodáva, že na rozdiel od druhej vlny, ostali v zabudnutí aj zdravotníci a namiesto uznania, musia čeliť fyzickým útokom. „Chceme zdravotníkom ich zložitú situáciu aspoň trochu zmierniť a poukázať tak na to, že pandémia sa týka náš všetkých, že #Smevtomspolu. Veríme, že tak aspoň trochu zahanbíme tých, ktorí by sa mali pandémii a jej dôsledkom venovať naplno,“ dodáva R. Tomáš.Štefan Dohnanský hovorí, že na covidové oddelenie v nemocnici v Liptovskom Mikuláši odnesú malú pozornosť.

„Zdravotníkom prichystáme občerstvenie v podobe pizze a kávy, aby sme ich aspoň takto skromne dali najavo, že si vážime ich prácu.“Š. Dohňanský dodáva, že zdravotníkom ponúknu vo svojich prevádzkach aj rôzne benefity predovšetkým v podobe výrazných zliav a výhod. R. Tomáš kolegu dopĺňa, že prostredníctvom sociálnych sietí vyzvú aj ostatných, teda reštaurácia, pohostinstvá aj ľudí, aby akýmkoľvek spôsobom vyjadrili solidaritu so zdravotníkmi. „Chceme, aby aj ostatní podporili myšlienku, že tento problém sa týka nás všetkých a pandémii dokážeme efektívne čeliť len všetci spoločne. Dar v podobe občerstvenia odovzdajú liptovskí podnikatelia zdravotníkom v utorok 16. novembra o 11:00 v Liptovskej nemocnici s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši.

Tuesday the 16th. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.