Rekordmanské akcie, ktoré sa uskutočnili v roku 2021
© Copyright 1998 - 2023, All rights reserved, Igor Svítok
- Napísal: All rights reserved, Igor Svítok, © Copyright 1998 - 2025
- Kategória: ROK 2021
- Návštevy: 1487
NIŽNÁ 11. 8. 2021 - Rekordy sa realizujú nielen v kategórií maxi, ale aj v mini. Rekordman a držiteľ rekordu je kuchár z pizzérie Tutto Bene Drive, kde je maiteľom pán Martin Baruta - majiteľ . Upiekli tu malú pizzu podľa klasickej receptúry, o priemere 53 mm, Vďaka nápaditej oblohe vytvoril chutné kreatívne jedlo, jedinečné na Slovensku,ˇvhodné pre všetky vekové kategórie, Rekord sa konal v pizzérii Tutto Bene Drive v Trstenej. Nuž, posúďte sami, či by ste si nedali ako takú chuťovku takúto pizzu.
FOTO: Slovenské rekordy/archív rekordmana
- Napísal: All rights reserved, Igor Svítok, © Copyright 1998 - 2025
- Kategória: ROK 2021
- Návštevy: 1579
VALASKÁ DUBOVÁ 13.-14. 7. 2021 - Základné údaje rekordu sú uvedené nižšie, ide o veľmi kvalitný výkon jednotlivca, ktorý si zaslúži zápis do knihy slovenských rekordov. Ide o ustanovujúci rekord, ktorý má latku postavenú vysoko.
Organizátor: Hrivnák Ľubomír
Rekordman : Igor Lauko
Lokalita: Chočské vrchy - Valaská Dubová
Štart: Zastávka Valaská Dubová (671 m n.m.)
Vrchol: Veľký Choč (1611 m n.m.)
Čas štartu: 5:00 ráno (13.7.2021)
Čas cieľ : 4:50 ráno (14.7.2021)
Konečný počet výbehov na Veľký Choč : 11
Celkové nabehané kilometre : 101,2km
Celkové nastúpené výškové metre: 10 208 nastúpaných metrov
FOTO: Slovenské rekordy/archív rekordmana
- Napísal: All rights reserved, Igor Svítok, © Copyright 1998 - 2025
- Kategória: ROK 2021
- Návštevy: 1723
BANSKÁ BYSTRICA14. 8. 2021 - V sobotu ráno začal o 7. hodine 12 hodinový maratón na kolieskových korčuliach pod pamätníkom SNP. Ako prvá odštartovala akciu sympatická športovkyňa Nasťa Kuzminová. Za 17 minút urobila 14 kôl na okruhu dlhom 450 m dlhom, čím prispela do rekordu 6,3 km. Prvý Banskobystričan, ktorý sa vydal po Nasti na trať bol 31.ročný Lukáš Jazbec, potom sa pridali mestskí policajti, niektorí aj po nočnej službe si s chuťou zakorčuľovali. Tento rekord by sme mohli charakterizovať aj ako akciu dobrých ľudí. Výborná spolupráca s pracovníkmi mesta, príjemní, usmievaví účastníci, samozrejme rôznych vekových kategórií, ktorí sa s chuťou pustili do korčuľovania. Tešili sa zo šerpy, ktorú po prezentácii dostali. Podmienkou účasti bolo absolvovať minimálne jeden okruh. Na tomto rekorde išlo zapojiť čo najviac účastníkov počas 12 hodín do rekordu. Počas obedňajších hodín, keď bolo menej účastníkov vypomáhali záskokom náhradníci. Pochvalu si zaslúžil Klub-50/60 za iniciatívu pri výpomoci. Najmladšia účastníčka mala 4. roky. Senior Vladimír Dobrík bude mať onedlho 66 rokov, neváhal po prvej návšteve akcie sa vrátiť domov zobrať korčule a zapojiť sa do rekordu a tiež vypomôcť ako záložník. Krátko pred 19 hodinou predviedol svoje kvality športovec a korčuliar Pavol Dzurák. Okruh absolvoval za 43 sec., čo v prepočte je rýchlosť 37,67 km / hod.
Do posledného okruhu vyštartoval aj primátor mesta Ján Nosko s vlajkou Slovenské rekordy. Úderom 19 hodiny skončila aj rekordmanská 12-hodinovka. Jej výsledok je: do 12 hodinového maratónu sa zapojilo 145 účastníkov, nakorčuľovalo sa tu dovedna 178.650 m. Ocenenie prevzal primátor mesta. Na záver sa potom uskutočnilo odovzdanie hlavného mesta Slovenských rekordov mestu Banská Bystrica. Viac o tom sa dočítate TU
FOTO: Slovenské rekordy/
- Napísal: All rights reserved, Igor Svítok, © Copyright 1998 - 2025
- Kategória: ROK 2021
- Návštevy: 2470
TOPOĽČANY - 14. 8. 2021 - V sobotu sa uskutočnil v Topoľčanoch pokus o slovenský rekord v príprave najväčšej omelety z vajíčok. Rekord sa uskutočnil na námestí M. R. Štefánika pred Mestským úradom . Začal rozbíjaním vajíčok. Predtým ako sa panvica dostala na ohnisko sa uskutočnilo oficiálne premeranie gigantickej panvice, ktorú vyrobili vo Vítkoviciach. Držiteľom a vlastníkom rekordu – najväčšia panvica sa stala spoločnosť DECODOM, ktorá ju dala vyrobiť. Priemer panvice mal úctyhodných 1.610 mm.
Medzitým už partia ľudí rozbíjala slepačie vajíčka, A bolo to poriadna robota, lebo rozbiť a prekontrolovať viac ako 1.000 kusov vajíčok dalo zabrať, rozšľahať ich s mliekom . Súčasne sa pripravovali ďalšie ingredencie - paprika, cibuľa, slanina, zelený hrášok, šampiňóny. Špecifikom rekordu bolo aj to, že ako zdroj tepla poslúžilo klasické ohnisko a nie plynové horáky. Po nahriatí panvice a vymastením povrchu slaninou sa pristúpilo k samotnej príprave omelety. Počet použitých vajíčok bol presne 1.020 kusov. Gurmánsky rekord bol pod taktovkou šéfkuchára rekordu Jozefa Zemaníka. Tento si prevzal po degustácii certifikát za druhý rekord - najväčšia omeleta.
Súčasťou rekordu bolo aj oficiálne premeranie panvice a zápis akcie s najväčším počtom slovenský subjektov, ktoré sa na rekorde podieľali.
Na rekorde sa podieľalo aj mesto Topoľčany pomohlo zabezpečiť najviac slovenských producentov podieľajúcich sa na jednom podujatí. Na akciu Stôl štedrého Žochára prispeli produktami VINÉRIA, HYZA, KOVÁČIK FARM-Andrej Kováčik SHR, DECODOM, celkom 5 firiem. tretí certifikát si prevzala primátorka mesta Alexandra Gieciová.
O tom, že omeleta bola chutná svedčí to, že na panvici nezostalo nič a slová chvály na megagurmánsky pokrm, sa hrnuli z každej strany. Z akcie sa vyzbierala suma na podporu charity vo výške 280 euro. Ďalší rekord s pannvicou tu - http://www.slovenskerekordy.sk/index.php/rok-2021/1335-najvaecsu-zemiakovu-placku-pripravili-v-v-liptovskom-mikulasi
FOTO: Slovenské rekordy/archív organizátpra rekordu