Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov. V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov. Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm.
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Bern 13. augusta 2024 (TASR) - Profesionálni hokejisti sú už zvyknutí na rôzne podujatia na nezvyčajných miestach, ako sú exhibičné vystúpenia, zápasy pod holým nebom či "góly z bufetu". Švajčiarski hráči si však v uplynulých dňoch vyskúšali naozaj niečo netradičné - zahrali si partičku vo výške 3454 metrov nad morom.
Podujatie sa uskutočnilo v sedle Jungfraujoch, vyhľadávanom turistickom mieste vo švajčiarskych Alpách, kde leží najvyššie postavená železničná stanica v Európe. Na exhibícii sa predstavili hviezdy New Jersey Devils Nico Hischier a Jonas Siegenthaler spolu s krajanmi z NHL Ninom Niederreiterom, Piusom Suterom či Philippom Kurashevom. Proti nim sa postavili hráči neďalekého Bernu, ktorí nakoniec prehrali tesne 5:6, informovalo stredisko na sociálnych sieťach.
Organizátori síce nazvali exhibíciu "Najvyšší hokejový zápas na svete", no podľa oficiálnej stránky Guinessovej knihy rekordov im ešte poriadny kus chýbal. Hokejový duel v najvyššie položenom mieste totiž odohrali 6. februára 2018 v horskom regióne Ladach v indickej časti Kašmíru. Hokejový tréner Adam Sherlip so svojou nadáciou The Hockey Foundation si vtedy dali "partičku" vo výške 4361 metrov nad morom. Duelu sa zúčastnili hráči z jedenástich krajín.

„Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Tuesday the 22nd. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.