Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Košice 21. júna 2024 (TASR) - Viac ako 900 tancujúcich v 70 kruhoch si zatancovalo vo štvrtok (20. 6.) karičku v centre Košíc. Začal sa tak 42. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Cassovia Folkfest.Medzi tanečníkmi Hravej karičky z Abova boli účastníci vo veku od troch do 83 rokov. Informovala o tom spoluorganizátorka podujatia a autorka myšlienky Karička - tancujúce mesto Košice Katarína Čániová.

"Po niekoľkomesačných nácvikoch vo svojej obci, meste či štáte prišli tanečníčky a tanečníci z rôznych kútov našej krajiny - od Bratislavy cez Gbeľany, Spišský Štvrtok či Svit po Humenné a Medzilaborce. Slovenskú karičku zatancovali aj súbory z Rumunska, Bosny a Hercegoviny a Macedónska," uviedla. Účastníci pod vedením folklórnej legendy Vlada Urbana sa zároveň na Hlavnej ulici aj tento rok pokúsili vytvoriť ustanovujúci slovenský rekord, tentokrát v počte ľudí tancujúcich karičku pospiatky.


Cassovia Folkfest potrvá do nedele (23. 6.) a okrem Košíc má program v sobotu (22. 6.) aj v obci Skároš. Festival sprevádza jarmok remesiel, interaktívna prehliadka ľudových nástrojov, tvorba ľudových účesov či výstavy.

„Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákon

 

Monday the 8th. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.