Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Košice 12. decembra 2020 (TASR) - Literárny e-magazín Knihy na dosah, ktorý vydáva Verejná knižnica Jána Bocatia (VKJB) v Košiciach štvrtý rok, zaznamenal rekordnú návštevnosť. Portál tento rok navštívilo viac ako 40.000 záujemcov o dianie vo svete domácej i zahraničnej literárnej scény, čo je o 6000 viac oproti vlaňajšku. TASR o tom informovala manažérka kultúrnych a vzdelávacích podujatí knižnice a zároveň šéfredaktorka e-magazínu Alena Zavocka.
"Jeho úspešnosť je dôkazom, že rozhodnutie preniesť časť aktivít knižnice do online priestoru bolo správne," uviedla riaditeľka VKJB Soňa Jakešová, pričom pripomenula, že knižnica tiež neustále rozširuje knižný fond v projekte Virtuálna knižnica. Ako doplnila, čitatelia ocenili ponuku v online priestore najmä v období, keď museli byť knižnice pre nový koronavírus zatvorené.
Podľa Zavockej je za úspechom portálu jeho obsah, ako i forma. "Pre portál píšu najúspešnejší domáci autori prózy, poézie, komiksu a literárni vedci a kritici," vysvetlila s tým, že s magazínom v súčasnosti spolupracuje už viac ako 120 autorov, ktorí spolu za štyri roky jeho existencie publikovali na portáli viac ako 400 príspevkov. "Nejde o akademicky podané texty, ale autori zámerne volia odľahčený štýl s prvkami humoru tak, aby zaujali širšiu verejnosť a študentov," doplnila.
Portál Knihy na dosah, ktorý VKJB vydáva s podporou svojho zriaďovateľa Košického samosprávneho kraja, je dostupný cez doménu www.knihynadosah.sk, cez webstránku knižnice Jána Bocatia, ako aj viacerých slovenských knižníc.

„Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona“.

Thursday the 25th. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.