Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Bratislava 30. novembra 2020 (TASR) - Do tohtoročného podujatia Noc vonku, ktoré upozorňuje na stále rastúce problémy ľudí bez domova a potrebu stabilného bývania, sa zapojilo takmer 300 ľudí. Organizátor občianske združenie Vagus informuje, že bol tak prekonaný rekord v počte účastníkov.

"Vonku nás dokopy spalo takmer 300. Toto číslo je pre nás stále trošku neuveriteľné a sme dojatí," uviedlo združenie. Od ľudí dostáva množstvo správ, v ktorých opisujú svoje pocity z Noci vonku, ktorá sa tento rok konala vo štvrtok (26. 11.). Spomínajú najmä akt solidarity, prejav spolupatričnosti, ale aj uvedomenie si mnohých skutočností o živote bez domova. "Noc vonku som prežívala ťažko, no dalo sa to zniesť najmä preto, že som vedela, že je iba jedna a hneď, ako sa ráno zobudím, budem sa môcť opäť vrátiť do tepla môjho domova," cituje Vagus jednu z účastníčok. Ďalší napísal, že hlbšie pochopil to, čo ľudia bez domova žijú každý deň.
Po minulé roky prespávali v rámci Noci vonku desiatky ľudí na námestiach v Bratislave. Tento rok sa podujatie konalo on-line formou. Každý, kto sa do podujatia zapojil a prespal vonku, to mal zdokumentovať cez fotografiu, video, live stream a zverejniť na sociálnych sieťach.
Vagus chce aj prostredníctvom tohto podujatia poukázať na to, že najúčinnejším spôsobom, ako ukončovať bezdomovectvo, je poskytnutie stabilného bývania za dostupnú cenu a intenzívna podpora sociálneho pracovníka na ceste k zmene životnej situácie.

„Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona“.

 

Friday the 19th. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.