Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov. V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov. Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm.
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

SLOVENSKO 22.9. 2024 - Lýdia Theinerová z Borského Svätého Jura sa pustila do odvážneho rekordu, v najdlhšom poznávaní Slovenska. So synom navštevovali všetky hrady, zámky, zrúcaniny a pevnosti. Pritom  si všimla, že na Slovensku sú aj iné zaujímavé objekty. Bolo ťažké rozhodnúť sa, čo stojí za to vidieť a čo nie. Nakoniec si povedala, že chce vidieť všetko.

Navštívila postupne všetkých 2.927  obcí, miest a mestských častí Košíc a Bratislavy. Odfotila tam vždy to naj. Z fotografií pripravuje videá a to tak, že 1 video = 1 okres. Pani Theinerová založila kanál na You Tube s názvom Celé Slovensko. Púť po Slovensku začala v roku 2018 a v auguste 2024 ju aj ukončila. Verí, že jej dielo poteší ľudí, ktorí sa zaujímajú o krásy Slovenska. Na cestách stretla mnoho ľudí, ktorí jej spríjemnili cestovanie, porozprávali viac o svojich obciach. Videla život miestnych, mohla pozorovať špecifiká jednotlivých regiónov, tiež stav kultúrnych pamiatok. Má príjemné spomienky aj postrehy zo života na Slovensku.

A ako prebiehal samotný rekord nám pani Theinerová napísala toto: - "Západ Slovenska som väčšinou robila bez prespania, ráno som vyrazila a večer som bola doma. S pribúdajúcou vzdialenosťou od domova potom začali pribúdať aj prenocovania. Najskôr na jednu noc, potom dve, tri a na východ Slovenska som už chodila na 6 dní, teda 5 prenocovaní (čo bolo tento rok marec - august každý mesiac). Najazdila som takmer 35.000 km, prenocovaní bolo 65, v aute som presedela cca 650 h, čo je cca 81 pracovných zmien. Za hodinu som stíhala priemerne 5 obcí. "

Klobúk dole pred takýmto výkonom. Snahu Lýdie Theinerovej oceňujeme zápisom do Knihy slovenských rekordov.  Za 6 rokov práce - cestovania, fotenia a dokumentovania nášho krásneho Slovenska jej posielame certifikát s medailou.

Kanál na You Tube s názvom Celé Slovensko nájdete tu:
https://youtu.be/CpqhgzYCnuM?si=6dNCvmS5SZgCrKYw

 

sk okolo 10

sk okolo 11

sk okolo 10

 sk okolo 01

sk okolo 02

sk okolo 03

sk okolo 04

sk okolo 06

sk okolo 07

sk okolo 08

sk okolo 09

FOTO: © SLOVENSKÉ REKORDY/archív rekordmana
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie textov a fotografií zo zdrojov webstránky slovenskerekordy.sk bez predchádzajúceho písomného súhlasu autora je porušením autorského zákon

 

 

 

 

Tuesday the 22nd. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.