Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov. V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov. Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm.
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

KOŠICE 21. 6. 2024 - Hravo, radostne s nadšením vyvrcholila v deň letného slnovratu veľká tancovačka slovenského kruhového tanca – karičky  na košickej Hlavnej ulici. V strednej Európe takéto podujatie nemá obdobu. Tento rok sa prihlásilo rekordne 1.050 účastníkov. Prišlo z nich 905 vo veku od 3 do 83 rokov. Po niekoľkomesačných nácvikoch prišli tanečníčky a tanečníci z rôznych kútov našej krajiny od Bratislavy cez Gbeľany, Spišský Štvrtok či Svit po Humenné a Medzilaborce. Slovenskú karičku zatancovali aj súbory z Rumunska, Macedónska, Bosny a Hercegoviny. Sedemdesiat roztočených kruhov otvorilo 42. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu Cassovia Folkfest Zároveň účastníci vytvorili ustanovujúci slovenský rekord – najviac ľudí tancujúcich karičku. Karička z Abova má jednu zvláštnosť - tancuje sa pospiatky t. j. krútením dozadu.

Karičku pod názvom Tancujúce mesto 2013 organizátori z agentúry Communication House a Domu ľudového tanca v Košiciach odštartovali v rámci projektu Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013. Úspešne pokračovala v rokoch 2014 Obrovskou Karičkou, 2015 Karičkou – tancom priateľov, v 2016 ako Veselá karička s bráničkami, 2017 Jubilejná Karička, 2018 Karička slnovratu, 2019 Zemplínska karička a v roku 2022 ako Radostná Karička Parchovianska. Terajší pokus je uznaný. Za deväť rokov takmer 7 000 ľudí tancovalo Karičku v centre Košíc a vytvorilo 9 ustanovujúcich slovenských rekordov.

Autorkou myšlienky Karička – tancujúce mesto Košice je pani Katarína Čániová zo spoločnosti Communication House, s.r.o., Košice. Tohoročný 9. ročník pod názvom Hravá karička z Abova 2024 zorganizoval Kultobin spol. s r.o., Košice. K tomuto náročnému rekordu organizátorom blahoželáme.

karicka 01

karicka 02

karicka 03

karicka 04

karicka 05

karicka 06

karicka 07

FOTO: © SLOVENSKÉ REKORDY/archív organizátora

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie textov a fotografií zo zdrojov webstránky slovenskerekordy.sk
bez predchádzajúceho písomného súhlasu autora je porušením autorského zákona.

Wednesday the 23rd. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.