Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

BRATISLAVA 2. 12. 2022 - Rekordmani pokryli vianočný stromček čečinou a rozprávkovými knihami výška tohto diela bola 410 cmCertifikát získala POP akadémia - Pokora Odvaha Pokoj z Bratislavy. Veľké poďakovanie patrí NR SR, SNM - Historické múzeum v Bratislave a pánovi JUDr. Tomášovi Korčekovi, PhD., LL.M., vďaka ktorým o.z. POP akadémia - Pokora Odvaha Pokoj mohlo aj tento rok vytvoriť jedinečný rekordný #VianocnyRozpravkovyStromcek, ktorý je umiestnený pri Slávnostnom schodisku v interiéri Bratislavského hradu. Je ozdobený 170 darovanými rozprávkovými knihami #OdDetiPreDeti v rámci benefičného programu pre ZŠ a MŠ.

#RozpravkeJeUmenie pre podporu projektu #KnihyPreZazracneDeti. Každá jedna kniha je tu s nami už zopár rokov. Nájdete na ňom krásne historické knihy až z doby minulej a najmladšie sú spred roka 2000. 50 historických kníh daroval aj pán Ing. Ján Cíger z antikvariátu Mädokýš v Martine.

O.z. #POPakademia si účelovo vybralo na ozdobenie stromčeka len knihy staršie ako 22 rokov. Ich cieľom je pripomenúť rodičom a starým rodičom dnešných detí práve ich detstvo.Aby nezabudli, že čas strávený s deťmi je tým najväčším pokladom a darom ako pre samotné deti, tak aj pre nich samých.
Stromček bude k dispozícií do sviatku Troch kráľov 6.1.2023 a následne rovnako ako ostatné knižky z najväčšej zbierky rozprávkových kníh v SR poputujú do knižníc v čakárňach v nemocniciach na detské oddelenia. Knižnice s darovanými rozprávkovými knihami od detí pre ďalšie deti budú spríjemňovať čas počas čakania na vyšetrenia a pomôžu deťom prekonávať všetok strach a obavy. Tak ako prekonávajú tieto pocity aj hrdinovia z rozprávkových kníh. 
 

IMG 9820 mw

IMG 9806

IMG 9812

IMG 9815

IMG 9818

IMG 9848

IMG 9848

IMG 9856

IMG 9857

IMG 9859

  Foto: Slovenské rekordy

Saturday the 20th. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.