Rekordná omeleta zo Žiliny zaujala i chutila - pripravili ju zo 718 vajec
Napísal: All rights reserved, Igor Svítok, © Copyright 1998 - 2024ŽILINA 12. 10. 2018 - Občianske združenie NOBIS POROSPERE zo Žiliny sa zapísalo do Knihy slovenských rekordov, keď v piatok, v predvečer svetového dňa vajec, ktorý sa traduje od roku 1966 pripravili pre Žilinčanov najväčšiu omeletu.
Na gurmánske dielo použili 718 kusov vajec, jarnú cibuľku, papriku, olej, soľ, korenie. Všetko sa dialo pod dohľadom odborníkov - šéfkuchárov Romanom Pekným a Michalom Milecom. Tí dbali na to, aby omeleta bola chutná a nepripálila. Samotná doba smaženia zmesi trvala po finálnu degustáciu viac ako jeden a pol hodiny.
Po prevzatí certifikátu za platný slovenský rekord nasledovalo omeletové hodovanie, o ktoré bol veľký záujem. Kvalitné vajíčka dodala spoločnosť Babičkin dvor, a.s. - generálny partner.
Je tu tu výzva: Kto urobí omeletu z viac ako zo 719 vajec? Údaj je na poslednej snímke na vajíčku, ktoré drží Patrik Groma, jeden o organizátorov rekordu.
FOTO: Slovnské rekordy