Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

BRATISLAVA 24. 8. 2022 - Slackline je jednoduché a bezpečné pre každého. V čom spočíva táto disciplína? Ide o povrazochodectvo resp. povrazolezectvo 21. storočia. je to mladý šport spočívajúci v chodení, skákaní a trikoch na lane laebo popruhu. Zároveň to je skvelým tréningom rovnováhy a správného držania tela. Slackline je aj životný štýl. Vyznávači tohto športu si povedali že vyskúšajú čo to dá. Druh použitého popruhu bol polyester. Dĺžka popruhu, resp. vzdialenosť medzi stromami bola 154 metrov. Pokus o rekord sa konal v Sade Janka Kráľa v Bratislave. Do rekordu sa zapojili: Michal Hušták, Ľubomír Varga, Václav Ocelík, Peter Doležaj. 

Základné pravidlo rekordu: Nástup maximálne 15 metrov od stromu. Zoskok z popruhu 15 metrov pred koncom popruhu alebo menej. Rekord je platný, ak slackliner prejde (chôdzou) bez pádu po popruhu ukotvenom medzi stromami, ktoré sú od seba vzdialené 154 metrov. Jeho nástup, teda postavenie sa na popruh, musí byť najviac 15 metrov od stromu, pri ktorom nastupuje a z popruhu musí zoskočiť maximálne 15 metrov od stromu, ku ktorému príde, alebo menej. Toto pravidlo slúži k bezpečnejšiemu prechodu slacklinera, keďže pri jednom strome je viacmetrový kladkostroj na napínanie popruhu a zároveň je pri stromoch výška popruhu najvyššia a hrozí riziko pádu na zem z najväčšej výšky.

Pokus sa podaril Ľubomírovi Vargovi, ktorý získal certifikát z Knihy slovenských rekordov. 

slack0003

slack0001

slack0002

slack0004

slack0005

FOTO: © SLOVENSKÉ REKORDY/archív organizátora rekordu

 

 

Tuesday the 23rd. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.