Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

logoMARTIN 22. 12. 2021 - Sme malou slovenskou rodinou, s mamou a dvoma deťmi, 7- ročným Matejkom a 11 - ročnou Tamarkou. V našej chladničke nesmie chýbať mlieko, mäso, zelenina a ovocie. Práve téme mlieka a mliečnych výrobkov by som sa chcela venovať.

Dcéra zbožňuje jogurty a tvaroh a syn nízkotučné mlieko Rajo Acidko a cottage cheese. Ja mám v chladničke zase mlieko ako doplnok do kávy a všetci spolu máme radi syry a maslo. Mliečne výrobky Rajo sú trvalou súčasťou nášho jedálneho lístka.

Matejko je netradičný chlapec v jednej veci. Každý deň vypije balenie kyslého mlieka Rajo Acidko. Úplne najradšej má modré nízkotučné, ale občas má chuť aj na vanilkové. Každú novú príchuť veľmi rád skúsi, no najradšej sa vracia k svojmu modrému Acidku. Upresila pani Kapitáňová.
Acidko ochutnal ako celkom malý a odvtedy ho pil každý deň. Keď jeho chuť na kyslé mlieko ale neprestávala dni, ani roky, začali sme to počítať a zistili sme, že Matej vypil už viac ako 2.450 balení Acidka a vyzerá, že tento počet sa bude ešte zvyšovať.
Pitím kyslého mlieka inšpiroval už mnoho našich priateľov a známych, aby sa vrátili k tradičným slovenským jedlám, ako zemiaky s kyslým mliekom alebo halušky s bryndzou a kyslým mliekom a zlepšili tak zároveň svoj zdravotný stav.

Matejko je veľmi milý, šikovný a múdry chlapec, hoci používa iba polovicu svojho zraku a má viacnásobné zdravotné znevýhodnenie pre iné diagnózy. Jeho základná diagnóza patrí k raritným na Slovensku a v Európe. Tento syndróm má dosah na takmer všetky systémy v jeho tele. Je nevyliečiteľný, ale ovplyvniteľný špecifickou liečbou, stravou, vitamínmi, rehabilitáciami a životným štýlom.

Ako mama si myslím, že Matejov organizmus si doslova žiada Acidko pre obsah vitamínov, minerálov, stopových prvkov a probiotických kultúr, ktoré sa nachádzajú v kyslomliečnych výrobkoch. Deti s jeho diagnózou veľmi často trpia ich nedostatkom, to však nie je Matejkov prípad. Má dosť vitamínov B, vápnika, bielkovín a probiotických kultúr, dokonca aj v období užívania antibiotík a inej náročnej liečby.

Veľmi sa teším, že Acidko je pre Mateja nielen obľúbeným nápojom, ale v podstate aj vitamínoterapiou v rámci jeho komplexnej liečby. A tento mliečny rekord, nech je jeho vzpruhou pre malého rekordmana. Poďakovanie patrí aj spoločnosti RAJO.

20211206 181633

20211206 181839

20211206 181841

20211206 181842

FOTO: Slovenské rekordy/archív matky malého rekordmana

 

Saturday the 20th. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.