Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

LINK NA REGISTRÁCIU  ŠIBAČKA 2021 dňa 5. 4. 2021 9:30 - 12:00 hod. + bude aj cena - čítajte dole

TU KLIKNITE

Ešte pár slov o tom ako prebieha on line šibačka: Ide o v podstate o krátky videohovor. Po prijatí účastníka - ženy-dievčaťa v aplikácii GOOGLE MEET sa v úvode pozdravíme prípadne zoznámime, potom moderátor akcie vinšuje. Následne symbolicky vyšibe účastníčku korbáčikom cez webkameru a tiež naznačí navoňanie voňavkou. Na záver popraje pekné sviatky a poďakuje účasť a ukončí hovor a hneď zadá prístup v aplikácii ďalšej účastníčke šibačky. Pre slovenský rekord je dôležité, aby sme mali viac ako 11 vyšibaných žien, čo sa nám podarilo v roku 2020. 


Miesto slivky v pohári, majte rúško na tvári!

Len vo svojom okrese, zajko skáče po lese.

Túto veľkú noc nastal prelom, oblieva sa dezinfekčným gélom.

Šibi ryby mastné ryby, žiadne hygienické chyby.

Prijemný veľkonočný pondelok Vám želajú Slovenské rekordy.


Ak sa zapojíte do rekordu a môžete získať personalizovaný diplom, s vašim menom a priezviskom
v elektronickej alebo tlačenej forme.


kraslica vybrata 150Svätým týždňom sa končí pôst. Tomuto obdobiu sa hovorí tiež Pašiový týždeň. Kresťania si pripomínajú posledný týždeň Ježišovho života na zemi. Aj napriek tomu, že sa hovorí o týždni, ide o 9 dní s týmito prívlastkami: Kvetná nedeľa, Modrý pondelok, Sivý utorok, Škaredá streda, Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa, Veľkonočný pondelok, tiež aj Červený. Šibe sa korbáčom, najlepšie z čerstvých vŕbových prútov. Tradícia káže dávať maľované vajíčka alebo kraslice, ktoré vedeli ženy zdobiť samy podľa krajových zvykov.

Územím Slovenska prechádza pomyselná kultúrna hranica medzi západnou časťou Európy s rozšírenou obyčajou jarného šibania a východnými oblasťami s prevažujúcim polievaním. Na Slovensku považujeme za domáce obidva tieto veľkonočné zvyky.

Do polovice 20. storočia bolo však na západe rozšírené šibanie, na strednom a východnom Slovensku prevažovalo kúpanie a oblievanie, iba na juhozápadnom Slovensku boli známe obidve tieto obyčajové praktiky. Šibanie je napodobením magického úkonu rozšíreného v tradičných roľníckych spoločenstvách - bitia s použitím zeleného prútika, ktoré malo zabezpečiť znovuobnovenie sily, rastu a zdravia.

Ako to bolo pred rokom na on line šibačke 2020. Viac sa dočítate tu: LINK

 TECHNNICKÉ INFO: Šibanie sa skutoční cez aplikáciu GOOGLE MEET. Prihlásený účastník musí počkať na pripojenie moderátorom. Počas videorozhovoru bude dokumentácia účasti zaznamenaná formou printscreenu a publikovaná na webstránke www.slovenskerekordy.sk. Tu bude vyhodnotená aj šibačka. Účastník súhlasí s publikovaním na webe.

Účastnícky diplom na meno: 

zaslaný e-mailom cena 3 €       tlačený formát A5 cena 5 €     tlačený formát A4 cena 7 €

Platba je realizovaná na základe faktúry, ktorá bude zaslaná na e-mail zadaný pri registrácii. Po prijatí úhrady je  diplom vytlačený a následne expedovaný na adresu, ktorú uviedol žiadateľ-účastník. Platba nie je podmienkou účasti tá sa realizuje po akcii. 

 

VZOR DIPLOMUSLOVENSKE REKORDY UCASTNICKY DIPLOM 2021 vzor

 CENA PRE VYLOSOVANÚ OSOBU

IMG 2468 m

 V priebehu týždňa potom vyhodnotíme rekordnú šibačku. Vylosujeme
jednu účastníčku, ktorá získa tento krásny svietnik. Vytvoril ho šikovný rekordman z Trenčína.

Samozrejme, že musíme mať kompletnú adresu.

 

 

Saturday the 20th. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.