Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

ŠÚTOVCE/SK 13. 04. 2020 - Na Veľkonočný pondelok sa uskutočnila on line šibačka, akcia prvá svojho druhu na Slovensku. Stálo to dosť námahy, keď nápad uzrel svetlo sveta len v piatok. Bolo treba pripraviť miestnosť z ktorej sa vysielalo, diplom, pravidlá rekordu, tiež ako spraviť registráciu na webe. Tiež nájsť vhodný vinš na túto dobu, pripraviť šibáky, pozrieť si niečo o histórii Veľkej noci. Najťažšie však bolo osloviť ľudí. Využili sme na to sociálnu sieť Facebook. Samozrejme testovanie prenos obraz a zvuk niekedy nešiel. Ako veľmi užitočná sa ukázala aplikácia od spoločnosti Websuport - https://meet.websupport.sk/. Za pomoc pri nastavovaní a ovládaní programu ďakujem dvom priateľom Romanom a Michalovi, že si našli kus času cez sviatky a pomohli doladiť komunikáciu cez počítač.

V pondelok ráno bolo treba skôr ráno vstať spustiť počítač, mobil nastaviť ako zálohu, pripraviť si blok na poznámky. Ako prvá sa ozvala pred 9. hodinou Marcela z Levoče. Po krátkom rozhovore ako trávi Veľkonočný pondelok, zaznel vinš a nasledovalo virtuálne šibanie korbáčikom. Samozrejme, že sa všetko odohralo pred monitorom počítača. Postupne sa pridávali ďalšie dámy z miest a obcí - Bratislava, Horná Králová, Siladice, Banská Bystrica, Dolná Streda. V jednom prípade sa pre technické problémy šibanie neuskutočnilo.

Vďaka za vytvorenie ustanovujúceho rekordu patrí týmto dámam a slečnám: Marcele z Levoče, Viere a Soni z Bratislavy, Ivete z Hornej Kráľovej, dvom Slavkam, Selynke, Scarletke zo Siladíc, Petre a Michellke z Dolnej Stredy, Eliške z Banskej Bystrice. Zašleme im na pamiatku krásny certifikát. Tiež ža snahu vďaka Alici z Hanisky pri Prešove. 

Počet účastníkov rekordu - on line vyšibaných žien je presne 11. Podarilo sa tak ustanoviť slovenský rekord. Ide o prvý takýtomto spôsobom komunikácie realizovaný rekord – obrazom a slovom na vzdialenosť. Tento progres doniesla zmena, ktorú prežívame teraz všetci. Digitalizácia spoločnosti sa tak urýchli všade. Preto Slovenské rekordy nechcú zostať pozadu.

                                      2020 sibacka 001 2020 sibacka 002 2020 sibacka 003 2020 sibacka 0042020 sibacka 0062020 sibacka 007

Na záver ešte vinš:

Šibi ryby mastné ryby, žiadne hygienické chyby.

Len vo svojom okrese, zajko skáče po lese.

Túto veľkú noc nastal prelom, oblieva sa dezinfekčným gélom.

Miesto slivky v pohári, majte rúško na tvári!

Prijemný veľkonočný pondelok Vám želajú Slovenské rekordy.

Friday the 19th. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.