Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Mesto Banská Bystrica v spolupráci s Knihou slovenských rekordov pozývajú všetkých obyvateľov a návštevníkov, aby prispeli k vytvoreniu slovenského rekordu v inline korčuľovaní. V sobotu, 14. augusta 2021 sa na korčuliarskej dráhe v Parku pod Pamätníkom SNP stretnú nadšenci tohto športu a v čase od 7:00 hod. do 19:00 hod. sa prostredníctvom štafety pokúsia zapojiť do tejto aktivity čo najviac účastníkov.

Súčasťou korčuliarskeho maratónu môže byť každý obyvateľ alebo návštevník mesta, ktorý sa prihlási do 13. augusta do 12:00 hod. prostredníctvom registračného formulára a v danom čase odkorčuľuje na dráhe jeden okruh. V prípade voľných termínov môžu záujemcovia prísť aj bez predošlého prihlásenia sa. Finiš štafety bude patriť primátorovi mesta Jánovi Noskovi a známym osobnostiam z oblasti športu.

FOTO: archív organizátora rekordu

„Počas prechádzok v Parku pod Pamätníkom SNP stretávam mnohých nadšencov korčuľovania a korčuliarska dráha v lete až do večerných hodín žije týmto športom. Preto verím, že sa zapoja mnohí Banskobystričania a Banskobystričanky a spoločne sa nám podarí vytvoriť slovenský rekord. Všetkých športuchtivých obyvateľov bez rozdielu veku pozývam,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Každý zúčastnený dostane diplom a malú pozornosť. Špeciálne odmenený bude najmladší, najstarší, a aj každý stý účastník. Pokus o rekord bude podliehať presným pravidlám, ktoré sú stanovené združením Kniha slovenských rekordov a na ich dodržiavanie budú dohliadať delegovaní komisári.

„Súčasťou podujatia bude aj výstava venovaná slovenským rekordom. Korčuliarska dráha počas podujatia nebude uzatvorená, a bude tak k dispozícii aj ostatným korčuliarom. Tešíme sa na vašu účasť,“ dopĺňa Filip Tomašovič z oddelenia športu

Zdenka Marhefková
hovorkyňa primátora

 

Najväčšia omeleta na Slovensku sa bude v sobotu robiť v Topoľčanoch.

TOPOĽČANY - V sobotu 14. 8. 2021 sa uskutoční pokus o slovenský rekord- príprava najväčšej omelety na panvici veľkej takmer 2 metre., na ktorú plánujú rozbiť vyše 1000 vajíčok. Ako prísady budú paprika, cibuľa, slanina, zelený hrášok, šampiňóny, maslo.

Rekord sa uskutoční na námestí pred Mestským úradom - Námestie M. R. Štefánika Začiatok je o 16. hodine. Gurmánsky rekord bude pod taktovkou šéfkuchára Jozefa Zemaníka.

Súčasťou rekordu aj oficiálne premeranie panvice a zápis akcie s najväčším počtom slovenský subjektov, ktoré sa na rekorde podieľali.

 

Friday the 19th. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.